Behandlingsformer

Det finnes ikke noe vitenskapelig fasitsvar på hva som er adekvat behandling for hver enkelt type skade, spesielt ikke hva gjelder eksempelvis nakkeslengskade eller andre bløtdelsskader. Hvert skadetilfelle må behandles individuelt da man responderer forskjellig på de ulike behandlingsformene.
 


Bilde av j0425541Behandling hos fysioterapeut og egentrening under veiledning, eventuelt også med tverrfaglig behandling, viser seg oftest og ha best resultat. Nedenfor føler en kort omtale av de oftest forekommende behandlingsformene ved slike plager/ skader.
 

Manipulasjon. Manipulasjon er manuelle grep for å løse opp ledd med nedsatt bevegelighet. Dette virker raskt på låsninger i de ulike kroppsdelene.

 

Dybdemassasje. Dybdemassasje er en kraftig og dyp massasje som bryter opp spenninger og muskelknuter.

 

Muskulering. Muskulering er også dyp massasje, men i kombinasjon med tøyning av muskulaturen. Behandlingen søker å gjenopprette mykheten i kroppen, og fjerner spenninger og smerte som har bygd seg opp over lang tid.

 

Triggerpunktbehandling. Triggerpunktbehandling kan utføres på flere måter, enten ved å trykke hardt på et triggerpunkt, kortisoninjeksjon, trykkbølgebehandling e.a.

 

Traksjonsbehandling. Dette er en behandlingsmetode hos kiropraktor/ manuell terapeut overfor pasienter med utstrålende smerter i setet/ bena grunnet prolaps, skiveprotrusjon etc.

 

Medisinsk trening. Her går treningsformen ut på å bedre kroppsholdning og styrke de stabiliserende musklene, og treningen utføres under veiledning av fysioterapeut.

 

Bilde av terapimasterSlyngebehandling. Slik trening bidrar til å aktivisere de små, stabiliserende musklene, for å gjenopprette normal bevegelighet. Man oppnår at smertene avtar samtidig som det er mindre risiko for tilbakefall ved jevnlig trening.

 

Trykkbølgebehandling. Denne form for behandling er en serie med hurtige slag som trenger inn under huden og løser opp betennelser i muskulatur og senefester. 


 Bilde av j0422951

Klassisk akupunktur. Akupunktur er kjent for ofte å ha smertedempende effekt. I tillegg øker blodsirkulasjonen, samt at det er gunstig for immunforsvaret og den psykiske helsen.

 Intramuskulær behandling. Denne form for behandling er en type akupunktur rettet mot muskelknuter, muskelspenninger og betennelser.

 

Kortisoninjeksjoner. Kortison gis for å redusere betennelser, og kan settes i musker, triggerpunkter, i nærheten av sener eller nerver.

 

Sterilvannsinjeksjoner. Slike injeksjoner kan være et godt supplement til pasienter med kroniske smerter i nakke/ skuldre/ rygg for å fjerne smerte.

 

Betennelsesdempende gele. Slik gele kan ha god effekt og smøres direkte på huden. Effekt kan oppnås i løpet av en halvtime til en time.